Thursday, 31 December 2015

Alhamdulillah ,Dua ribu lima belas

Bismillahirahmanirahim,
Allahuma Soli' Ala Muhammad.




Last entry untuk tahun 2015, mungkin? First of all, syukur alhamdulillah , Allah kasi peluang hidup hingga ke hujung tahun 2015 ni. Bersyukur atas nikmat Allah yang luas. Alhamdulillah atas semuanya. Dua ribu lima belas, tahun kebangkitan , mungkin. Alhamdulillah kekuatan kesabaran ketabahan Allah kasi dapat lah LIYANA berjalan dibumi Allah ni.



Duaribulimabelas,
Alhamdulillah selesai dah degree,cuma tak konvo jelagi. Sepanjang degreelife, macam macam Allah uji, dan saya bersyukur walaupun air mata selalu jatuh. Semua tu agenda Allah dalam membentuk diri ni.


Duaribulimabelas,
Alhamdulillah Allah kasi peluang jadi pendidik buat anak anak kecil, walaupun kadang rasa tak layak sebab diri ni pon tak betul, InsyaAllah moga Allah beri kekuatan, moga Allah sucikan jiwa untk jadi lebih baik.


Duaribulimabelas,
terima kasih buat sahabat yang selalu ada mentarbiah hati yang selalu futur, yang selalu berkongsi bahu dan yang selalu mendengar dan bertahan dengan peel eperangai saya ni. Allah je mampu balas kasih sayang awak semua tu.


Duaribulimabelas,
Tahun yang saya rasa sangat aktif berblog sepanjang hampir lima tahun saya berblogging. Terima kasih sebab sudi singgah, sudi menengur . Moga ada yang bermanfaat yang kalian perolehi dan maafkan segala kekurangan saya dalam bidang blog ni. Moga Allah balas kasihsayang korang juga.


Duaribulimabelas,
Saya bersyukur, dalam hidup ni ada jatuh dan bangun. Bahagia mahupun musibah yang datang itulah ujian. Ujian untuk tengok saya dan kalian ni layak tak untuk syurga Allah yang Maha Hebat . Bahagia mahupun musibah itu juga ujian nak tengok kita ini akan ingat Allah tak.


Duaribulimabelas,
saya selalu terbaca komen atau post yang kata TKK, ni yang halus yang lembut, lemah lembut orangnya, moga moga itu tebaran doa kalian buat yana. terima kasih.




Alhamdulillah,
 terima kasih ya Allah atas kurnian Disember
 yang jauh lebih baik pada tahun ini,
Disember, serius akan rindu, panjang umur kita jumpa lagi tahun depan.






Hamba Allah yang selalu lemah,

NurliyanaZulkifli,
CahayaKehalusanKelembutan,
TheKehalusanKelembutan.



64 comments:

  1. Selamattttttt menyambutttttt tahunnnnn baruuuuuuu! Yeahhhhhh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi sonok nya SS.
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  2. Alhamdulillah, 2015 yang tetap sempurna buat kita :) Moga 2016 lebih bermakna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  3. Asalam 2015 tak akan mucul lagi, yang ada yalah pena memori kita. Alhamdulillah sediit sebanyak ada dalam blog kita masing2..teruskan kerjaya dan blog kena updated juga walau dah ngajar

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam , InsyaAllah cikgu,
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  4. Yana kan ni,terbaik dalam komen unggul disember 2015

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Alhamdulillah ,
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  6. Insya-Allah tahun depan jumpa lagi :)

    ReplyDelete
  7. Taktahu kenapa rasa sedih pulak bila masing-masing pakat buat entry untuk 2015 yang bakal melabuhkan tirai. :')
    Semoga kita semua terus istiqamah di jalan Allah.

    p/s: Saya pun rasanya tahun ni paling aktif sepanjang lima tahun ber'blog ni. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah,
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  8. Allhamdulillah... semoga duaribuenambelas penuh dengan kejayaan kerahmatan kebahagian dan keberkatan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ,
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  9. 2015 yang penuh dengan suka dan duka yang pastinya mematangkan diri.. semoga yana terus success di tahun 2016.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  10. Moga 2016 tahun yang menjadikan kita hamba yang lebih baik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  11. Selamat Tahun Baru. Semoga tahun ini menjadi lebih baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  12. pendidik rupanya yana ni..
    selamat tahun baru :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi ,
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  13. 2015 MD jarang sangat berblogging.. baru nak aktif balik.. Apapun semoga tahun baru ni akan jadi yang lebih baik untuk kita semua berbanding tahun-tahun sebelumnya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  14. selamat tahun baru 2016 dear semoga bertambah luas rezeki di tahun baru ni ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.
      same goes to you kak noor:)

      Delete
  15. Happy new year dik.
    All de best dear...

    May Allah ease everything for us in dunya wa akhirat.

    Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. same goes to you kak huda :)
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  16. alhamdulillahh. tahniah tamat degree.. selamat tahun baru, semoga tahun ni akan jadi lebih baik daripada sebelumnya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih huda :)
      same goes to you..
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  17. Replies
    1. terima kasih huda akak dah follow blog huda ^^

      Delete
  18. Selamat tahun 2016..
    Apa yang berlaku pada tahun lepas kita tinggalkan sebagai kenangan & jadikan pengajaran. Semoga tahun ini lebih baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.
      same goes to you :)

      Delete
  19. Selamat menempuh tahun baru 2016 Yana. semoga dipermudah segala urusan dunia dan akhirat ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. same goes to you kak ros :)
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  20. Assalammualaikum yana.. :)
    Terima kasih kerana menjadi slh seorang yang rajin menyinggah blog akk. :)

    Bagi akk pula, tahun 2015 seperti thn kejatuhan serta penuh kesedihan. Moga tahun 2016 ni beri 1001 sinar kbhgiaan. Amen..

    Selamat tahun baru.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikmusssalam kak mimie :)
      insyaAllah semuanya terselit pengajaran :)
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  21. kalau tak terlambat lg nk ucap happy new year. hihi.

    btw, comel blog ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.
      terima kasih najah :)

      Delete
  22. semoga 2016 membawa erti yang lebih baik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin insyaAllah,
      moga moga buat kamu juga

      Delete
  23. Replies
    1. selamat selamat
      semoga dipermudah Allah urusan kita pada tahun ini, Aamiin.

      Delete
  24. Salam tahun baru yana....
    http://perducinta.blogspot.my/2016/01/australias-souvenirs-giveaway-by.html
    Akak tag yana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam kak, terima kasih tag yana, maaf baru sempat jenguk sepintas lalu je :(

      Delete
  25. selamat tahun baru awak !
    ain singgah sini melawat blog awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat selamat :)
      terima kasih ain , insyaAllah nanti saya jenguk blog kamu

      Delete
  26. smoga tahun baru ni lebih bermakna ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Aamiin,
      terima kasih , moga diya juga

      Delete
  27. cikgu rupanya, selamat tahun baru

    ReplyDelete
  28. selamat tahun baru,yana.semoga tahun ni semakin dipermudahkan urusan dan diberikan kebahagiaan berlipat kali ganda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat juga kak :)
      InsyaAllah aamiin, moga akak juga ^^

      Delete
  29. lamanya tak mai sini..sebulan ke rasa setahun gayanya.. miss u! muahhh ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama sangat! rindu update update mummy & the gang! :)

      Delete
  30. 2015 pula tahun paling sikit akak publish entrt
    banyak join GA...banyak cerita
    tapi itu semua pengalaman yang pastinya mematangkan kita kan
    all the best tuk yana. moga segalanya dipermudahkan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah same goes to kak yana yani juga ^^

      Delete