Sunday, 27 December 2015

TEMPORARY PEOPLE , PERMANENT FEELING.


Bismillahirahmanirahim.
Allahuma Soli' Ala Muhammad

Betulkan. TEMPORARY PEOPLE , PERMANENT FEELING.


Masa umur lingkungan ni, kita study ,dah lepas sekolah dah pon. Jadi yang datang dalam hidup kita silih berganti. Kawan zaman sekolah tak sama dengan kawan zaman study. Kawan sekolah mungkin sekampung , setaman, kawan zaman study dekat U mungkin sama negeri, sama negara.


So bila dah habis study, mungkin dah tak jumpa. Tapi perasaan, sepanjang bersama sama, mungkin kekal. kan kita ada doa yang selalu mendekatkan dan menghubungkan.


29 comments:

  1. salah satu amalan yang baik setiap hari ialah memaafkan dan selalu mendoakan..terbaik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul cikgu sebab kita ni manusia yang tak sempurna :)

      Delete
  2. Replies
    1. terbaik kita doakan saja kan, especially yang telah kita tidak jumpa tu

      Delete
  3. Hehehe suka pulak istilah 'temporary people' tu :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Nurliyana,
    Masih teringat lagi zaman study dulu.. Mmg betullah 'temporary people' sbb lost contact.. Hopefully mereka baik2 sahaja.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam , betu tu kak, mesti lost contact . InsyaAllah kita doakan :)

      Delete
  5. Replies
    1. heheh , betul la kot ye, depend on experience masing masing :)

      Delete
  6. xlama lg yanie habis diploma :( and hmm msti rindu dgn kwn2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang pasti yanie, akak dah lalui diploma , degree . time kerja part time

      Delete
  7. sbb tu la kot sy rindu sesgt kt kwn2 lama laa ni waaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp diorg rindu x kat sy? hahahahah

      Delete
    2. insyaAllah rindu , sama sama pendam lettew :)

      Delete
    3. insyaAllah rindu , sama sama pendam lettew :)

      Delete
  8. Sama macam kawan matrik. Setahun je sama2. Tapi, selalu ingat dorang walaupun jarang sgt contact. :')

    ReplyDelete
  9. TEMPORARY PEOPLE , PERMANENT FEELING.


    Auchhh... deep...

    Buat daku terkenang

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. sama la kak, nak nak bila belek balik gambar2 lama

      Delete
  11. betullah tu. tapi sebenarnya itu yang mematangkan kita
    akak pun banyak lost contact
    lagilah bila dah berkeluarga. tapi orang perempuan memang gitu
    kalau lelaki...kawan time sekolah rendah pun contact lagi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah, betul tu kak, kita tak terikat dengan satu satu orang je.
      :)
      sebab masing masing ada komitmen

      Delete