Throwback

By The KehalusanKelembutan - 09:34:00

Bismillahirahmanirahim.
Allahuma Soli Ala Muhammad


Saya akan cakap, "Yana, awak kena kuat hdapi semua ni, semua ni ujian Allah. Awak kena bersyukur sebab hikmah pada akan datang itu besar"

Jangan salah kan takdir and stop asking why. Allah knows better.  Belajar ucap syukur atas semua yang Allah takdir kan.


Ya itu "kalau" boleh kembali ke 3 tahun lepas, dimana seorang LIYANA belajar menjadi dewasa. Yes macam macam hal , dan syukur Allah masih pilih. Syukur Allah masih kasi peluang yang tak pernah berkurang.


So, SABAR itu bukan sekadar terucap, dan tertulis, memang perlu kan jiwa dan fizikal yang kuat. Dan terima kasih Allah untuk last 3 years. Terima kasih kalian yang hadir sepanjang 3 tahun lepas.


  • Share:

You Might Also Like

29 comments

  1. Suka auat yang bawah sekali tuu .

    ReplyDelete
  2. masa tu sya dekat matrik. Sya nk nasihat dekat diri sya, "you shouldn't do it. See. Now you can't stop it." huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan, dulu masa buat kita tak fikir panjang and now kita memang kena lalui. tapi insyaAllah ada hikmahnya

      Delete
  3. tahnia jalinan ukuhuwa pasti turut di rasakan

    ReplyDelete
  4. Teringat masa zaman kak aiza belajar dulu.. pernah giveup, alhamdulillah sahabat baik selalu bagi kata-kata semangat agar kak aiza terus tabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak bila jauh dari family , sahabat tu penting :)

      Delete
  5. betul tu kak yana :3 sabar tu yang penting

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat penting , kalau tak sabar mana mungkin dapat bertahan

      Delete
  6. 3 tahun dulu baru tunang..hampir2 tak jadi tunang..sekarang dah ada anak sorang dah..huhu..kalau tak bertahan dah takde camni dah rasenye

    ReplyDelete
  7. hmmm,banyak bende boleh ubah :'(
    zizi banyak regret .hihi.
    btw follow blog akak

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah zizi, sebab tu dikatakan hidup ni satu proses, proses utk jadi lebih baik :)
      terima kasih nanti akak intai blog zizi

      Delete
  8. kalau sy laa mungkin sy ambil keputusan berhenti kerja dan berniaga

    ReplyDelete
  9. Kalau blh kembali ke 5 tahun lps... errr nak kawen kot...
    Kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawen , insyaAllah yana doakan next year akak kawen , kehkehkeh

      Delete
  10. Kalo 3 tahun lps pulak...blh d reverse...
    Akk tak tukar usd dlm simpanan ku ini...

    Hhwaaaaaa nyesal nyesal...

    ReplyDelete
  11. Kalau blh baling blakang 10 tahun.
    Nk blajar rajin2 mcm skrg... msti blh dpt 1st class degree...
    Apsal lh dulu malas...
    Hwaaa... nyesal nyesal

    ReplyDelete
  12. Kenangan lalu.. Psti dirindui..

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum yana!
    sorry. lama tak membalas kunjungan

    nama kite samalah! sep sikit!
    cuma nak akak ilyana...glamour sikit! haha
    untuk usia akak sekarang ni, aka rasa dah cukup matang
    terima apa yang ada seadanya. menikmati kehidupan yang ada sekarang seadanya

    tak macam dulu banyak merungut. sekarang lebih banyak bersyukur
    mungkin faktor umur..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam kak Yana yani:)

      hihihi.. terima kasih sudi singgah sini..
      betul yana setuju denagan akak,
      faktor usia buat kita matang terima ujian :)
      terima kasih kak

      Delete