Dua Puluh Tujuh Hari Bulan.

By The KehalusanKelembutan - 08:44:00

Assalamualaikum,
Bismillahirahmanirahim.



Hari ini dua puluh tujuh april dua ribu enam belas, itu bermakna sudah enam tahun pada perkiraan tahun saya dalam dunia blog ni. Dunia yang banyak saya coretkan kisah saya sendiri. Kalau dilihat pada 'my stories' tu , entri saya bermula dari 2013. Saya rasa ramai dah tahu ini bukan blog pertama saya.


Sejak 2011 hinggalah 2016, saya dapat lihat macam mana diri saya dalam tulisan saya. Macam power saja kan. Tapi itulah realiti, di blog ini saya ada 100++ draft. Sejak 2011, saya mula menulis, saya mula kenal seorang demi seorang manusia dalam dunia blog ini. dan saya yakin banyak belajar. Ya saya akui saya dapat banyak pengajaran bila Allah temukan saya dan anda semua.


Ada yang tanya kenapa tak letak medium untuk cari saya selain email? saya memang sengaja tak letak, sebabnya facebook saya tak aktif, twitter saya merapu sahaja. Jadi saya buat instagram untuk blog saya, moga moga, memudahkan anda berhubung dengan saya.


saya bersyukur Allah pilih saya,
untuk ada di wadah ini,

saya bersyukur Allah pilih saya,
untuk melalui perjalanan ini,

saya bersyukur Allah pilih saya,
untuk menulis dan mungkin 
menyentuh hati hati manusia lain.

saya pernah menulis dengan senyuman malah dengan air mata,
saya pernah menulis tentang bahagia malah tentang luka juga.
kerana itu tulisan saya dekat dengan jiwa dan hati saya.


Yang Allah takdirkan baik baik saja, moga Allah terus redha pada setiap tulisan . Terima kasih pada setiap doa yang dilantunkan. Happy Anniversary cahayakehalusankelembutan.blogspot.my!



  • Share:

You Might Also Like

50 comments

  1. wahhh , tahniah . dah lama yer berblogging . selamat ulang tahun ke 6 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , moga doa terus dilantun. ^^

      Delete
  2. alhamdulillah..moga terus berkongsi kisah ceritera ya Yana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah insyaAllah, moga doa terus dilantun kak :)

      Delete
  3. wah lama dah....
    teruskan share ilmu ye.
    baru aida perasan, last week umur blog aida masuk 7 thn.
    darjah 1 dah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah insyaAllah , moga doa terus dilantunkan kak ^^
      tahniah untu kaka juga:)

      Delete
  4. Selamat ulangtahun utk blog. Dah lama berblog ! Moga terus maju dan bertahan dalam dunia blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah insyaAllah, moga doa terus dilantunkan , Aamiin

      Delete
  5. wow dah 6 tahun.. terbaekklahh Yana..!

    ReplyDelete
  6. Moga terus menulis citer yg indah2 dan penuh ilmu untuk titipan kita bersama.. Amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah , moga doa terus dilantun mummy! :D

      Delete
  7. Terima kasih Yana sbb sudi jadi kawan mummy di alam maya ni.. Macehh na!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama kasih mummy!, terima kasih jugak sudi terima diriku ini

      Delete
  8. Happy Anniversary CKK :)
    Moga terus mencoret dan melakar momen2 bermakna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , isnyaAllah , moga doa terus dilantun akak ^^

      Delete
  9. happy anniversary kak yana. Allah bless :)

    seronok dpt kenal someone like you sis ! hehe ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , isnyaAllah moga doa terus dilantunkan jie.
      akak pun seronok kenal jie , baca puisi buat akak rindu nak menulis macam dulu

      Delete
  10. HA Blog Yana
    Wah dh lama ya
    Semoga terus berkarya ya

    ReplyDelete
  11. tahniah kak, dah 6 tahun lama juga tu

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah..tahniah..teruskan menulis

    ReplyDelete
  13. Tahniah dan semoga terus bersiaran di persada blogging ini.
    sebab blog akak best sgt jd sy follow la...
    TQ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih , dah follow back

      Delete
  14. Tahniah TKK semoga terus berkongsi yang terbaik buat pembaca

    ReplyDelete
  15. teruskan menulis.. kerana berblog pun boleh dijadikan ladang pahala

    ReplyDelete
  16. Teruskan menaip.. Teruskan berkongsi...

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah... 6 tahun sudah kan. =)
    Keep blogging dear.!

    ReplyDelete
  18. Happy anniversary untuk owner blog..

    Syukur Selalu..(",)..Teruskan menaip entry yer..Semoga urusan dipermudahkan..♥..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Alahmdulillah .. InsyaAllah ain

      Delete
  19. tag you here http://alyasygsanda.blogspot.com/2016/05/birthday-giveaway-by-wanaseobycom.html

    ReplyDelete
  20. happy late anniversary yana! semoga terus maju jaya dalam dunia blogging! :D

    ReplyDelete
  21. 6 tahun sudah..sikit hari lagi dah boleh masuk sekolah hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe, insyaAllah masuk sekoah pon boleh

      Delete
  22. Hihihi... tak leh lawan akk... lg lama.
    tp akk x leh lawan yana sbb yana lg bnyk follower dan info berguna...

    Blog akk merapu je... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kak , follower tu xde apa pun , yang penting isi, akak punya blog pun ada isi nya , nampak tak nampak je kan :)

      Delete
  23. Wahh lama daa tuu ..eanam tahun dah yana menulis blog..Wow kalah laa akak..Akk baru nak masuk 3thn..Bulan 9 ni br tiga tahun usia akifimtiyaz.com yana...

    ReplyDelete