A Journey of Life .

By The KehalusanKelembutan - 21:50:00

Assalamualaikum ,
Bismillahirahmanirahim

Sepanjang saya dah aktif balik dalam blogging ni , saya kenal ramai sangat rakan blogger, tak perlu saya mention satu-satu , sebab anda tahu siapa anda. Terima kasih sebab sokong penulisan dengan singgah baca, serta komen yang cukup membina.


Pernah baca entri rindu sendiri? Entri tu saya tulis sebab saya rasa macam rindu pada gaya penulisan saya, saya ketika itu . Setiap manusia ada satu titik , dimana dia mula mula rasa dia betul betul kembali pada tuhannya, setelah menjalani satu tempoh hidup. Bukan lah saya nak cakap saya ni jauh sangat sangat pada Allah dulu, cuma kita pernah lalai dan perjalanan kita sehari hari bawa kita lebih faham akan satu cinta , cinta abadi iaitu Ilahi.


Beberapa hari lepas, saya ke Arau untuk selesaikan urusan “clearance” untuk konvokesyen. Dalam bas tu , kawan saya ada bagitahu , dalam kami lama tak jumpa tu dia ada baca blog saya, dia adalah salah seorang yang selalu sokong saya menulis , mungkin kerana kata kata dia satu masa dulu , membuatkan blog ini masih sedia wujud. Saya tanya, jadi macam mana dengan blog saya?

“ lain sikit, Nampak lebih matang ..”

Dan saya akui, dulu saya menulis tentang perjalanan. Sekarang saya banyak berkongsi tentang kesimpulan.


Satu lagi, sepanjang saya aktif berblog semula, ada beberapa rakan maya, review blog saya, dalam reviewnya cukup buat saya rasa rendah diri. Rasa kecil sangat diri ini, rasa macam Allah banyak tutup kelemahan saya. Rasa malu dengan diri sendiri. 



Bercerita tentang artikel yang pernah saya tulis, saya akui saya menlis ketika saya melalui ujian, saya menulis untuk memujuk jiwa dan hati sendiri. Menulis mampu memujuk saya . Kerana itu saya berkongsi , mungkin artikel itu menyentuh mana-mana hati , kerana segala yang tertulis itu pastinya dari hati, dan Allah jua yang menggerakkan jiwa jiwa yang tersentuh itu.

TELEGRAM



Allah itu sayang sangat dekat kita, Dia sayang dan tutup keburukan kita dengan keindahan di mata manusia lain. Hadza min fadhli rabbi

  • Share:

You Might Also Like

34 comments

  1. Kak Sue pun kadang-kadang tulis untuk luahan hati dan memujuk diri jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah cuma kadang2 kita kena berjaga2 :)

      Delete
  2. assalamualikum.
    singgah pagi
    ~ http://jmbelog.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. Blog ni Yana macam wadah untuk kita kongsi...kongsi apa yang sewajarnya asal tidak melangkaui hadnya...adakala apa yang kita kongsi memberi inspirasi...tidak kurang rasa sakit hati..yang penting niat kerana Ilahi...in sya Allah diredhai...teruskan mencoret Yana...always support Yana...amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak terima kasih :) moga moga Akak juga diredhai

      Delete
  4. pengalaman mendewasakan dan mematangkan, agreed

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol kata PC.. Blog ni mcm wadah untuk kita.. teruskan menulis cik yana.. :D

      Delete
    2. dan tidak sia sia segala sesuatu yang Allah rencanakan untul kita

      Delete
  5. menulis mampu memujuk saya..

    deeppp. huhuu. fi hifzillahh..

    ReplyDelete
  6. Jazakillah khairan kathira ^^

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... Teruskan mencoret ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih kak , insyaAllah ^^

      Delete
  8. Betultu. Kadang orang pandang kita sebagai orang yg baik. Padahal kita tahu takat mana diri kita dan banyaknya khilaf kita, tapi Allah itu sangat baik. Dia jaga aib kita, lalu kenapa kita pula yg ingin membuka dan berbangga dgn dosa2 kita?

    #sekadarPeringatanBersama

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju , insyaAllah , moga moga kita terpelihara selalu :)

      Delete
  9. kipidap dik.
    akak support. kekadang blog lain complete blog kita.
    kita tak tulis itu tapi blog lain tulis, kita boleh share dgn org lain plak.
    bakal penulisan tu jgn disia-sia kan :)

    ReplyDelete
  10. Bayangkanlah jika Allah biar aib kita terdedah terbuka,...

    ReplyDelete
  11. Teruskan menulis ye, Yana :)

    ReplyDelete
  12. Teruskan menyentuh hati ramai orang :)

    ReplyDelete
  13. setiap orang ada cara penulisan terseniri...so proceed your way n your style

    ReplyDelete