Sejenis Hobi: "Tinta 2 Asyraf"

By The KehalusanKelembutan - 21:19:00

Bismillahirahmanirahim

Malam ni, nak share sebuah buku diantara buku buku yang saya baca. Sebenarnya buku ni saya tak habis baca lagi, dah habis satu part dah, tinggal satu part lagi. InsyaAllah sedang gigih. Masa membaca saya adalah biasanya sebelum lelap mata, kenkadang tidur dengan buku :P

Selain masak, baking , makan , makan dan makan saya sangat fanatic dengan buku. Pantang pergi kedai buku , mesti grab satu. Tapi sejak akhir akhir ni tak beli dah. Sebab nak habiskan dulu beberapa biji yang masih tersadai didalam bilik tu. Perasaan masuk kedai buku dan just tengok tengok je. Hmmm. sabar.


Nilah buku nya, 2 penulis bernama Asyraf. Part Hilal Asyraf dah selesai , Imam muda baru chapter satu. Salah satu input dari buku ni saya telah kongsi diblog ni .SINI [Kisah Imam Ahmad dan Pencuri]. Sebenarnya buku buku ni sangat memotivasikan serta menyedarkan bahawa peluang dan runag untuk kembali pada Allah itu sentiasa ada. Macam macam cara. Membaca ni tak rugi ilmu dapat , dapat kongsi dengan yang lain. InsyaAllah.

p/s : kalau minat nak beli buku buku ilmiah , boleh ke ig adik saya  @bybidadari_zulkifli 



.

  • Share:

You Might Also Like

33 comments

  1. Membaca jambatan ilmu.
    Tapi Mrs. A pernah terbaca statistik berkenaan budaya membaca rakyat Malaysia ni kurang gemar membaca terutamanya buku-buku berbentuk ilmiah

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, statistik membaca dikalangan masyarakat kita sangat rendah.
      Luangkan sedikit masa untuk membaca tak rugi sedikit pon kan Mrs. A:)

      Delete
  2. sama lah kita,keluar mana mana mesti nak masuk kedai buku,,even x beli pun tp saja nak tengok tengok ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah sama . hihi. bila ada dalam kedai buku satu perasaan yang tak dapat digambarkan

      Delete
  3. Menarik buku ni. Akak nak masuk senarai buku utk dicari&dibaca. Thanks, dik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk kan dalam list ! moga bermanfaat kak :)

      Delete
    2. Insya-Allah :)
      Banyak manfaat kalau rajin membaca ni hihihi

      Delete
  4. Share la boleh akak tambah ilmu..

    ReplyDelete
  5. wahh minat membaca rupanya akak yana ni. leya kurang kalau bab nak baca-baca ni. tak thu la kenapa. tapi kalau dulu masa zaman sekolah novel tebal 2hari je baca. hihihiihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa akak kecik, akak suka baca cerpen sampai ingat time nak buat karangan BM, huhu.
      Alhamdulillah sampai sekarang jadi "GILA BUKU" :)

      Delete
  6. Klau mcm akk ni mmng xbli buku dh. Mmng xsmpat dh nk membca nya pn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, takpe kak, ilmu boleh dapat kat mana mana je, buka tv pon ada program motovasi sekarang ^^

      Delete
  7. Saya pun dah beli buku ni. Masih menunggu turn untuk dibaca. Hihi :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak tak banyak betapa banyaknya beli buku, sampai kena ambik turn

      Delete
  8. serius buku ni menarik.. sy memang dari dulu baca buku2 hilal asyraf.. dr langit Ilahi 1, 2, 3, untuk kita pendosa, batu bata kehidupan, etc..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju, hilal asyraf punya penulisan sangat best , terasa deep je.dan bermotivasi

      Delete
  9. belum pnh mmbaca penulisan hilal asyraf
    skrg ni byk bc buku berkaitan parenting je. in shaa Allah, akan cri juga nanti buat tambahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari lah kak sue, insyaAllah ada manfaat nya ^^

      Delete
  10. Membaca sama lah seperti kita mengembara... :)
    Yang penting, kena bijak pilih bahan bacaan :)
    Ehemmm macam best jer buku tuu TKK :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. membaca bawa kita keluar jauh,
      Sangat best , saya dah start baca part IM Asyraf pulak, penuh inspirasi

      Delete
  11. sejak habis study dan masuk alam pekerjaan ni dh lama sgt tinggal 'buku'...ntahlah bila masa nk baca ..tahu buku is jambatan ilmu sob sob sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham, sibuk kan, yana pun nak tidur mata dah layu baru lah pegang. Jambatan tu Sis JM, baik baca nanti tak boleh seberang xde jambatan huhu

      Delete
  12. ilmu dunia, buka buku buka dunia. membaca jambatan ilmu...

    ReplyDelete
  13. jujur saya cakap saya mmg xsuka baca.. hihihihihih.. dari dulu sampai skrg... kena praktik juga amalan membaca ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jujur tu. tanam minat slow slow, seronok travel melalui buku ni. hehe

      Delete
  14. nampak menarik buku itu.. bagus membaca buku berunsur motivasi..

    ReplyDelete
  15. Saya juga suka membaca.. pada saya selain ilmu, membaca juga merupakan pelarian pada saya..

    ReplyDelete