Sunday, 22 November 2015

Sejenis Hobi : "Bedtime Stories Sentap1"

Bismillahirahmanirahim.

Alhamdulillah cuti sekolah dah mula, so agak agak boleh la beri masa pada diri untuk bercintakan. bercinta dengan buku ya. beberapa minggu lepas yana ada share pasal satu buku dua penulis Sejenis Hobi. Alhamdulillah dalam dalam baca sebelum tidur khatam jugak, dah abis tu tak reti reti nak baca yang lain. hati kita ni kalau dibiar berdebukan lain jadinya. Dulu kat U boleh la ada bulatan gembira, ada kuliah jumaat, boleh pi tadah telinga sekarang ni nak usahalah sendiri.


                                           BEDTIME STORIES SENTAP1 -SHUKERY AZIZAN


sesuai dengan peel yana yang suka baca buku sebelum tidur, buku kat atas recommended! Yana baru baca bab empat. Okey buku ni penulis petik ayat dari setiap juzuk setiap bab dan taddabur untuk kita. Mudah sikit faham. Saya akui kadang main baca je, Cerita disebalik tu tak tahu. RUGI yana RUGI. nangis bawah katil :( . orang lumba lumba nak faham Quran kau?

Juzuk Tiga: Pasal Ujian. 

Allah uji , tak beban, tak melangkui batas kita, tapi kita selalu kata aku tak mampu, maknanya? Takdir Allah tu salah,? Atau kita yang selalu beralasan. *Nangis* Bagi yana: Ujian satu cara kita balik pada Allah, satu cara Allah didik kita dengan macam macam ragam kehidupan, hingga satu saat kita terbiasa, dan bersyukur tika diuji.


Artikel baru


34 comments:

  1. Replies
    1. betul kak yan! kuat kuat kuat , nangis pun tak pa Allah kan ada :)

      Delete
    2. Ya betui.. Mummy sokong Yan.. :)

      Delete
  2. Buku ni belum ada lagi. In shaa Allah akan dimasukkan ke dlm list. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masukkan masukkan hehehe, moga beroleh manfaat :)

      Delete
  3. bagus hobi itu yana.. menarik buku itu.. sebaiknya baca dan hayati..

    ReplyDelete
  4. Salam mesra dear ;)

    Jemput join giveaway mudah CN ye : http://www.cekgunorazimah.com/2015/10/giveaway-cinta-by-cn.html

    ReplyDelete
  5. Ujian itu sakit..sangat menyakitkan...namun kesakitan yang besar ganjarannya bila kita belajar sabar dan tabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Pengajaran" lepas itu sungguh bererti kan kak :)

      Delete
  6. Mummy pun suka baca buku sebelum tido.. tapi baru baca suku page dah tenggelam ngan buku2 tu sekali..kikiki :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah samalah mummy. Saya baca buku pakai ipad, belum apa2 ipad jatuh ketepek atas muka!

      Delete
    2. Mummy: hanyut dipukul ombak heheh kan mummy,


      @Kak Farrah: tang jatuh best kak Farrah, seronok sangat duk scroll2.

      Delete
    3. Bila dah setepek jatuh kat dahi,..terus hilang ngantuk sekejap...lepas tu terus tidur dengan proper hahahah

      Delete
  7. Allah tak kan uji kita, kalau DIA tahu kita tak mampu... tapi Allah uji kita sebab DIA mampu kita dapat harunginya dengan baik.. Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul , tapi memang kita manusia ni tak nampak pada mulanya kan mummy. InsyaAllah

      Delete
  8. Ujian Allah nak mendekatkan kita dengan Nya :)

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Alhamdulillahn , dah, time emosi tak menentu ritu kak hehe

      Delete
  10. tajuk buku tu.. bedtime stories sentap ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kak CT yang kat atas tu series 1. dia ada dua series . :)

      Delete
    2. Nak carilah nanti. Ada dua series,...satu pun akak tak pernah baca lagi

      Delete
    3. Yana pun baru start baca, baru tiba giliran buku ni hehehe

      Delete
  11. Macam best jer buku tuuu... Heee
    Waaa ada artikel baru nampaknya... Tahniah :)
    Semoga dipermudahkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cari dan terokai ke best an nya hehee.

      Alhamdulillah!

      Delete
  12. Allah menguji mengikut kemampuan kita :) Sebab Allah sayang kita ;')

    ReplyDelete
  13. Diuji kerana ingin melihat kesabaran & kekuatan kita.. :)

    ReplyDelete