Tips : "Aku ingin berubah"

By The KehalusanKelembutan - 22:23:00

Bismillahirahmanirahim



Tadi buka twitter nampak ramai yang post tips ni, then saya saja la share kat sini, moga kita sama sama berjuang untuk berubah. Ini dari saya, juga yang sedang berjuang :)

* BERUBAH bukan sahaja untuk yang jahat kepada baik, tapi BERUBAH tu untuk semua yang bergelar MANUSIA,

* tak semestinya kita BAIK, kita tak payah melakukan perubahan, buatlah perubahan untuk jadi LEBIH BAIK

* saya tak kata BERUBAH ni SENANG tapi usahalah.

* saya tak kata BERUBAH nitak ade UJIAN

* semuanya atas kemahuan kita, hendak seribu daya tak mahu seribu dalih 

"FUTUR itu biasa, tapi jangan terlalu lama, janji kau mahu bangkit semula"

  • Share:

You Might Also Like

22 comments

  1. betul sangat.. suka ayat ni "saya tak kata BERUBAH ni SENANG tapi usahalah" . Hati kena sado untuk brubah bukan badan je yg sado kan... :D InshaaAllah sesamalah kita berusha untuk berubah daripada yang xbaik kepada yg baik dan dari yg baik kepada yang lebih baik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul , bila berubah , memang hati first kena betul, niat , insyaAllah Allah permudahkan nanti.

      Delete
  2. Tips yg baik. Moga kita sama2 berubah menjadi insan yang lebih baik setiap hari :)

    ReplyDelete
  3. Sepanjang kehidupan ini sebenarnya kita lalui proses perubahan..sedar atau tidak sahaja dan bagaimana kita urus perubahan itu..ya akak juga sedang bertatih untuk berubah..amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah Kak PC jom sama sama kita melakukan penambahbaikkan dalam hidup kita :)

      Delete
  4. Tahnai ya..sellau ada usaha mahu dapatkan redhaNya. Allah itu dekat pada hambaNya yang ingat padaNya..yakinlah sesungguhnya Allah menyayangi hambaNya beriman.Teruskan istiqomah ya

    ReplyDelete
  5. Terima kasih sebab share ni…Alhamdulillah!

    ReplyDelete
  6. Berubah tuk lebih baik...alhamdulillah....

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.my/2015/10/jom-sembang-blogger-hari-2-bersama-44.html

    ReplyDelete
  7. Fikirlah untuk memperbaiki kerana berubah itu penghijrahan besar, bermula segalanya, semula dari '0'..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul , kita perlu mulakan , semua orang pernah buat salah .

      Delete
  8. Thanks untuk tips dan teguran kak (=

    ReplyDelete
  9. tahnia ya..semoga beroleh yang diimpikan...Etuza datang lagi melihat andai ada entri baru berhikmah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih sudi singgah berkali kali InsyaAllah moga ketemua yang bermanfaat cikgu

      Delete
  10. Yups, setuju. Berubah bukan hanya untuk yang jahat berubah menjadi baik. Tetapi berubah adalah untuk semua.
    Yang penting niat nak berubah kerana Allah. In shaa Allah :)
    Moga usaha kita semua untuk berubah akan sentiasa dipermudahkan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah tajdid niat selalu, moga Allah mudahkan urusan kita^^

      Delete