Monolog Hamba II

By The KehalusanKelembutan - 18:09:00

Bismillahirahmanirahim,

Dulu, bila berbicara perihal harapan, selalu dibilang jangan terlalu berharap ,kelak kecewa. Ya memang betul terlalu berharap, kita akan kecewa berat. 

Tapi sekarang saya sedar, harapan itu bisa dijadikan asbab untuk kita berusaha. Ya letaklah harapan pada tempatnya, bersederhana saja. 


HARAPAN ADALAH ASBAB UNTUK KITA BERUSAHA




  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. Kerana harapan lah kita lebih matang

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kita belajar banyak benda dengan "HARAPAN"

      Delete
    2. kan... harapan mendorong untuk kita berusha... ;)

      Delete
  2. Tepat..semakin tinggi letak harapan semakin sakit kita jatuh..

    ReplyDelete
  3. betull,,dlm islam sendiri,,Allah pun sentiasa memberi kita harapan,,dan peluang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapan dan peluang Allah selalu ada untuk kita, sebab itu kita kena berusaha untuk grab .

      Delete
  4. yup.. betul tu...

    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #19 dan blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2015/10/senarai-url-blog-19.html

    ReplyDelete
  5. hai...yaya datang dari Jom Kita Sembang Bersama 35 Blogger...salam perkenalan dari Yaya Cendana :)

    mohon komen murni di

    http://www.yayacendana.com/2015/10/asean-musical-extravaganza-2015-matic.html#comment-form

    terima kasih ^_^

    ReplyDelete
  6. tetiba teringat kat lagu Harapan Hyperact... hhihihih..

    Indeed..

    ReplyDelete
  7. Ada harapan, hidup kita lebih bermakna,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju, bila ia diletakkan pada tempat yg betul:)

      Delete
  8. teruskan usaha yang tak henti. Usaha berterusan untuk solat ikut waktu juga usaha dan ada sebabnya kukuh kan Liyana..terbaik..penuh makna

    ReplyDelete
  9. Asalam Lyana..inshaAllah akan ada kerahmatan dariNya.amin

    ReplyDelete
  10. Dulu kurang matang, kini ada pengalaman, lalu segalanya pun berubah..:)

    ReplyDelete