Random Post :)

By The KehalusanKelembutan - 22:47:00

Bismillahirahmanirahim, 


Segala puji bagi Allah atas segala nikmat. Allah Allah , hamba mu merafak rasa syukur atas segala nikmat Mu rabb. Alhamdulillah, mungkin itu saja yang mampu terlafaz tatkala , segala kekuatan dan keizinannya untuk hambaNya ini terus bertahan didunia yang tak lekang dari ujian. Sahabat whatapps, mula mula borak biasa, pastu dah masuk tang perasaan, memang makin panjang lah ceritanya, dan terkeluarla pertanyaan seperti diatas.

Bukanlah pakar, hanya seorang yang usai diuji, yang baru membina jiwa dan iman baru . Sekadar berkongsi bagaimana nak lupa apa apa yang membawa jiwa itu sakit, iman itu turun. yang membawa bahagia itu pergi. Yelah duk layan rasa sakit jiwa tu membawa buat kita tak nampak bahagia lain yang Allah hidangkan kan.

* Tekad
* Sabar
* Redha
* Fikirkan Hikmah
* Fikirkan Bahagia kita
* Doa jangan Lupa
*Tawakal

-TheEnd-

Cik Yana said "It's depend on you"

Kalau yang pertama pun tak lepas, Kita TUKAR,


Bukan pakar pun , cuma dah orang bertanya , saya belajar dengan segala sesuatu yang terjadi disekeliling saya. Kan Allah berfirman, setiap yang berlaku tu tak sia sia, ada lah hikmah dan pengajaran hehe.


I am not blaming anyone, but I am try to give my heart new chance, chance to be more beautiful and strong. Yes I am not forgetting but I forgive. The forgiveness given not for a fault 
But
It because , we are human being. 

And I believe one day I will forget everything cause I am getting old! 
haha Joking!.

All of this happen because of Allah permission !
[NurliyanaZulkifli]

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. blog ni top di laman Blog Mialiana..tahnia ya

    ReplyDelete
  2. Nice entry... Terasa diri kena ubah ni... thanks.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, Allah bagi tergerak hati nak tgk entry ni pun mest ada hikmah kan.

      Random post je , hehe maaf kalau tak kena kat mana2 hehe

      Delete
  3. Hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk kita..

    ReplyDelete
  4. nice sis.. kekadang, bila rasa dh jatuh gedebuk, ada lagi jalannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , insyaAllh mesti dan pasti ada :)

      Delete
  5. Semua yg berlaku mesti ada sebab nya kan.

    ReplyDelete
  6. Allah apa yang terbaik untuk kita..

    ReplyDelete
  7. Salam kenal, singgah sini dan follow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam linda, nanti kita pi jneguk blog awak plak

      Delete
  8. Salam ukhwah, wlupun random tp best je......;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhuwah , Alhamdulillah, moga bermanfaat

      Delete