Family Gathering

By The KehalusanKelembutan - 20:33:00

Bismillahirahmanirahim.
Alhamdulillah, hari ni selesai sudah sesi membuat Bubur Asyura. Hari ni saya belajar dan tengok cara buatnya depan mata. Alhamdulillah, selain aidilfitri dan aidiladha, aktiviti ni satu lagi acara family gathering keluarga besar kami. Alhamdulillah, walaupun tak cukup korum. hiks. I love this precious moment so much ^^

Moklong cakap
"tengoklah anak anak, aktiviti akan jadi aktiviti tahunan keluarga, nanti bila bila hok muda muda plok masok"

Sejujurnya saya tak makan bubur ni, rugikan, entah setiap kali sebut pasal bubur ni, teringat pulak arwah tok, dia suka makan ni, dan sehari sebelum dia meninggal dia bubur asyura ni la. 










  • Share:

You Might Also Like

24 comments

  1. Asalam TKK..seronok nya dapat saling bergurau dan beramah mesra..tahnia..ya ..pasti berselera

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, Alhamdulillah , aktiviti ni tak dirancang pun, pagi tadi baru tahu maklong nak buat bubur asyura ni

      Delete
  2. bestnyaa family gathering. bubur asyura pun sedap!. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, makan ramai ramai tu jap best ^^

      Delete
  3. Family akak suka bubur asyura dik..kadang balik kampung buat juga untuk makan anak beranak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , aktiviti macam ni boleh eratkan hubugan family yelah masing masing dah besar bila gather macam ni boleh la tkar pandangan kan

      Delete
  4. Replies
    1. sedap wak, guna perencah bismillah + kasih sayang hee

      Delete
  5. lastt makan bubur asyura masa gotong royong sekolah ,,lepas tu xpernah merasa dahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh belajar dan try buat balik , boleh makan balik

      Delete
  6. wow bubur asyura ni memang best.... bestkan dpt gathering ramai2... Al-fatihah untuk arwah tok cik yana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah ikhwan , tak dirancang pun. family biasa macam tu la, kalau kata jadi kira jadi je. hehee

      Delete
  7. Lama dah tak makan bubur tuu.. Heee Wah meriah eyh... Best aktiviti macam nie... Rapatkan ukhwah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah masih Allah bukakan jalan untuk berkumpul seisi keluarga :)

      Delete
  8. Tak tahu la knpa x brpa suka dgn bbur ni. Kurang minat sikit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh, yana pon sama, kak. tolong buat je nih. rasa la sikit. for the first time hari tu. sikit je :)

      Delete
  9. peberet ni.
    suka kalau dibuat dlm kawah sbb dia jadi hitam. suka makan msa lepas masak. sedapp..
    thn ni x mkn lg.hukhuk.
    bru ni dok sembng dgn mak..
    alahai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah nanti ada rezeki kak sue makan bubur ni ye! hihi

      Delete
  10. Bestnya buat aktiviti bersama famili macam ni. Meriah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat meriah, cuma tulah bila buat time ni yang kat U , yang jauh tak balik la hihi

      Delete
  11. Yang paling seronok bila dapat berkumpul..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes. sebab bila semua dh ada life masing masing payah nk kumpul , so projek2 mcm nilaaa baru boleh kumpul :)

      Delete
  12. Salam kenal tkk..kak yan intai2 cari kenalan baru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak yan! nanti yana pi jenguk kak yan pulak ye!:) terima kasih

      Delete