Hidup.my : Mencari Rumah sewa dan Housemates menjadi lebih mudah

By The KehalusanKelembutan - 15:23:00




Assalamualaikum,
Bismillahirahmanirahim
Allahuma Soli Ala Muhammad.






pernah dengar Hidup.my? Saya pun baru tahu wujub laman web ni. Sebuah laman web yang menyediakan perkhidmatan pencarian rumah sewa. ia adalah salah sebuah laman yang menfokuskan tidak hanya pada pencarian rumah sewa itu sendiri, malah dilaman ini juga disediakan perkhidmatan bagi mencari housemates.  Laman ini jugak  dapat membantu anda mengiklankan rumah sewa anda.  Mungkin ramai yang tidak tahu akan kewujudan laman itu sendiri, sebab ia tidak melibatkan iklam ditelevisyen. Tambahan pula, Laman ini baru sahaja beroperasi pada oktober tahun lepas.



Kenapa laman ini ?
Bagi saya sendiri  pernah mempunyai pengalaman mencari rumah sewa ketika hendak sambung belajar di Arau. Masa itu saya cuma mencari rumah rumah sewa di laman Facebook dan mudah.my. Tapi seperti yang kita tahun laman laman berikut tidak sepenuhnya memfokuskan pada rumah sewa.


Laman  ini membantu  golongan pertengahan dan kebawah ataupun middle income dan low income group  khususnya pelajar dan eksekutif muda yang baru memulakan pekerjaan dikota raya. Laman ini meletak price range maksimun RM 2000.Oh ya, laman ni mobile friendly , seperti yang kita tahu genarasi sekarang lebih masanya bersama phone dan tidak memerlukan kita untuk memuat turun sebarang aplikasi.


Cari rumah.

Cari Housemates



untuk maklumat lanjut boleh lah ke laman hidup.my dan semoga membantu anda diluar sana .

  • Share:

You Might Also Like

26 comments

  1. Alhamdulillah sangat memudahkan kan Yana...terutama untuk yang wanitalah....

    ReplyDelete
  2. wah.. menarik.. baru tahu web ni

    ReplyDelete
  3. Baru 1st time dengar. Bagus eh ada laman ni :)

    ReplyDelete
  4. nice review yana...insyaAllah saya pun akan buat review untuk laman website ni jugak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ramai jugak blogger yang buat review ni

      Delete
  5. Info baru. Tak pernah tahu pulak sebelum ni. :)

    ReplyDelete
  6. wahh menariknya website hidup.my ni...nnt kita balik msia, senang arr nak gi cari umah sewa... got to know! thx!

    ReplyDelete
  7. terima kasih awoq..benor2 membantu kite..

    ReplyDelete
  8. hidup.my..unik nya laman web..pesal x letak seaw.my je kan senang

    ReplyDelete
  9. eheheh sapa2 nak kongsi2 rumah tu bolehla guna ni kan..

    ReplyDelete
  10. wahhhh info menarik nanti sape2 nak cari rumah sewa boleh tunjuk laman web ni

    ReplyDelete