#Wordless9 : Tips Ramadhan

By The KehalusanKelembutan - 11:10:00

Assalamualaikum,
Bismillahirahmanihim.


Alhamdulillah, 3 Ramadhan. Semalam mak kongsi satu tips untuk elak rasa lapar bila puasa terutamanya untuk adik adik yang baru nak belajar puasa, tips ni dari seorang makcik  dekat rumah . Dia dah praktis kan pada cucu dia yang baru belajar puasa. Alhamdulillah dengan izin Allah jua.





Baca surah Al Quraisy  ulang ulang kali, InsyaAllah lapar tu hilang. Zaman Dajjal nanti makanan orang beriman hanyalah zikir! Jom cuba.

  • Share:

You Might Also Like

36 comments

  1. Doktor pun suruh sy selalu baca ayt ni bila lapar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yaka? akak baru tahu semalam lah hehehe. akak pun baca selalu hari ni hahhaa

      Delete
  2. Assalammualaikum Yana..tahniah blog berwajah baru ya..alhamdulillah..terima kasih perkongsian ini ya...bagus sebagai dorongan adik-adik yang sedang berusaha untuk berpuasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Alhamdulillah , moga moga bermanfaat untuk semua

      Delete
  3. Good Info Yana.. Terima kasih atas perkongsian

    ReplyDelete
  4. SS akan tahan lapar kalu tak de org tepek gambo makanan kat media sosial tengahari buta... he he he..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah, buka fb lagi banyak dari makanan berat sampai cookies pilih nak yang manaq

      Delete
    2. hahahahaa.. nanti mummy nak tempek la waktu lunch hour kasi perangat itu SS .. hahaha #komencaripasal

      Delete
  5. assalamualaikum yana
    boleh tak email kan kaknoor address yana
    ni email kaknoor ya
    nooriahabdullah@gmail.com

    ReplyDelete
  6. akakkkk thank u so much share niiiiii ihiihi qila ni dh la sentiasa lapar aduh astaghfirullah huhuhu maceh may allah bless uuuuu <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhah, sama sama qila, akak pon start baca ni bila perut berkeroncong, thanks for the dua' Aamin :)

      Delete
  7. terima kasih di atas perkongsian..

    ReplyDelete
  8. ayat ni utk adik2 je..untuk auntie JM leh baca tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau auntie tak tahan lapaq jugak apa salah nya yedak!?

      Delete
    2. Hamboii Auntie JM.. eksen ea.. hahaha :p

      Delete
    3. kan , entah entah guling2 tahan lapaq

      Delete
  9. tak tahan lapar bila ptg2 g tgk org menjual juada berbuka..bau makanan tu.fuhh..tergugat iman

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha , xleh pi bazar kena masak sendiri :)

      Delete
  10. Replies
    1. hadza min fadli rabbi :) salama ramadhan syira

      Delete
  11. Ilmu baru nii. Thanks for sharing. Blh amal jgk nih, walaupun dah besar. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadza min fadli rabbi :)
      boleh boleh sebab yana pon amal kan hahha

      Delete
  12. tq yana tips ni nak amalkan la... bookmark terus blog hihihi

    ReplyDelete
  13. baru tau ni..boleh amalkan :) syukran atas perkongsian

    ReplyDelete
  14. tQ sis..insyaAllah nak amalkan surah ni..dgn izin Allah...

    ReplyDelete