Sunday, 5 June 2016

#TerimaKasih 4

Assalamualaikum, 
Bismillahirahmanihim.


Alhamdulillah dah selamat sampai Terengganu, Alhamdulillah dapat spend time dengan tok  untuk beberapa hari. Panjang umur kami sampai pahang lagi.  Okey hari ni nak update simple saja. Entri penghargaan. Sebenarnya nak update sebelum balik pahang tapi tak sempat, macam macam jadi. Maka hari ini terterbit lah entri ini.


25/05/2016

Abang Posmen macam biasa , tekan hon, motor dia kalau boleh nak masuk rumah. Terima kasih sebab hantar ke rumah dengan  jayanya. Petang itu saya dapat parcel kegembiraan. Alhamdulillah.

Dapat tu saya letak tepi dulu sebab ada kerja , si adik pulak sibuk korek parcel tu nak tahu apa yang ada dalam tu, Duk seru cepat la cepat lah buka. Amboi excited dia. 

Saya pun bukak perlahan-lahan , saja je kan menguji keimanan adik tu. *gelakjahat.   Bila buka , ia masih bersampul dengan surat khabar , hahah. Bilah dah buka semua, saya masa tu rasa macam ya Allah kenapa baik sangat dia ini? adik pulak "sedak ah mung sedaknya dapat seme ni?"






Saya pun belek lah satu satu apa  benda lah yang banyak sangat ini. Adik saya sikit sikit wah wah haha.Sejujurnya bila buka kiriman ni , terharu sangat , sebab tak pernahnya orang nak bagi harta karun sebegini rupa. Terima kasih anda tengok gambar pun boleh teka siapa yang kasi kan.


a
Februari Mac April 




Hadiah ini diberi oleh "Cikgu Keras Tangan"  kata SS. Harta karun ini diberi kan kerana saya menjadi salah seorang tetamu hebat diblog kat farrah, dan juga sekali hadiah untuk Jom Cuba Nasib DIY Apa?. Alhamdulillah rezeki Allah kan macam macam bentuk , terima kasih sebab kasi gembira yana dan adik adik yana yang super duper excited dari yana. :)

Moga Allah mebalas segala budi kak Farrah , juga diberik kebahagian dan kesihatan untuk akak dan keluarga . Kirim salam Cekebon.



31/05/2016

Kiriman kedua , tiba sehari sebelum yana ke pahang. Alhamdulillah, sampai ke yana dah terkoyak cenggitu, Tapi Alhamdulillah barang nya ada. Masa sampai kiriman ini saya tak ada kat rumah , balik je rumah adik cakap ada barang sampai. Tengok pada sampul besaq punya Yana TKK. hahhaa.



Macam situasi kat atas adik kami lah yang bergegas suruh buka * betul ke tak ayat ni. Dah terkoyak cenggitu nampak la jugak apa kat dalam. Kiriman kali ni tak kurang meriahnya jugak. Alhamdulillah . Kiriman ini dari Jari Pink  eh tak Jari Manis. 




Tupperware, Mask, Fridge Magnet,Wall Pocket


Tupperware yana dah kasi mak, suka dia dapat tambah lagi koleksi 3in 1 lagi. Terima kasih banyak banyak . Sama macam kiriman kak Farrah , kiriman kak Jari Manis jugak dah gembira yana dan Mak yana. Terima kasih Sis JM, Moga Allah permudahkan urusan akak, murahkan rezeki dan limpahan seribu satu keberkatan dan kesihatan InsyaAllah Aammin.


Selain dari Kak Farrah dan Kak JM, yana jugak terima hadiah ramdhan dari Kak Aida Syakilla, dia ni samalah macam kalian , yana tak pernah jumpa dia kami kawan dah lebih tiga tahun kat facebook, tak pernah jumpa. Kalau kalian nak tempah cookies boleh lah ke #ByNutellaidaRaya2016  dia.

sekian. 

Rezeki datang macam macam cara, percayalah, Allah tahu kita ini macam mana.:)



37 comments:

  1. Cikgu keras tangan... Tak masal dpt trademark... He he he

    ReplyDelete
  2. Sape Jari Manis tu? Tak kenal!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaa sapa JM tu tak kenallah.... sapa sapa tu.. mummy kenal minah pink je.. keh kek keh :p

      Delete
  3. wah wah! bestnya dapat hadiah. huuhu

    ReplyDelete
  4. Wahh banyak tu dapat kiriman. Hiks :) Eh pahang dekat mana? Nani orang pahang. Selamat menyambut bulan ramadhan yana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah .. pahang , rompin , selamat berpuasa jugak nani :)

      Delete
  5. Waaah banyaknyaaaa hadiah kak yana :D rezeki3x

    ReplyDelete
  6. dah dapat eh..sama2..semoga ukhuwah kita berkekalan..kalau sis JM ke Terengganu..sudi dop nok jupe heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , terima kasih daun keladi , nanti bagi lagi kakakkakaka.

      mari lah weh mek!

      Delete
  7. harta karun dari kak Farrah ko mmg Win..sis JM pun kalau dpat mmg dlm kuantiti yg byk

    ReplyDelete
  8. tahniah yana untuk semua hadiah...murah rezeki yana...

    ReplyDelete
  9. tahniah banyaknya hadiah. murah rezeki

    ReplyDelete
  10. Wow banyaknya hadiah.. Tahniah Yana..

    ReplyDelete
  11. Farah memang kreatif.. tangan seni katakan.. hehehe

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum,

    Seronok dapat parcel kann.. Banyak tuuuu saya tgk pun rasa gembira apa lagi Yana yang menerima.. Rezeki, Alhamdulillah.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam , Alhamdulillah seronok sangat :)

      Delete
  13. Alhamdulillah... tahniah dear.
    Murah rezeki. =) Salam ramadhan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih :) salam ramadhan jugak ^^

      Delete
  14. wahh bestnya dapat mcm2, tahniah dear :) murah rezeki ramdhan ni.

    ReplyDelete
  15. Weee bestnyaaa. Tahniahhh! Salam Ramadhan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah terima kasih , salam ramadhan jugak :)

      Delete
  16. tahniah yana... kak ekin pun dapat gak hihihihi.. kesibukan sekrang masih gak sis JM hantar dekat ekin

    ReplyDelete