Friday, 17 June 2016

Sejenis hobi : Acah -Acah Deep

Assalamualaikum,
Bismillahirahmanirahim.


Bulan puasa, curi curi buka blog ada hari langsung tak buka laptop, maaf sebab takdan nak reply komen lagi. Sebenarnya bulan puasa hajatnya nak up entri review buku yang terperam dalam draft tu. Tapi tak sempat jugak.



ISBN; 978-967-369-9 Shazreen FazlyndaAcah -acah #Deep
.
Hari ini meh nak cerita pasal satu buku ini. Buku ni adik saya beli sebab saya tak minat nak beli buku pada mulanya, Sekali dah baca amek jatuh hati berkali kali. Siapa tak kenai Shazreen Fazlynda pi buka utube, tengok video video dia best. Nak nak sekarang ada maksud tersirat , dan sampai.


Sama juga dengan buku dia Acah -acah #Deep. Simple dan santai. Itu dua perktaan yang mampu saya beri untuk buku ini. Bila baca buku ini, konferm gelak, deep rasa eh macam sama dengan apa yang aku lalui.


Dalam buku ini jugak dia cerita sikit , macam mana dia boleh berubah jadi macam sekarang. Macam mana? better muslimah. Buku ini tidak hanya memfokuskan tentang hijrah dia seluruh kehidupan penulis sendiri. Pasai burger, pasai kucing, pasai forever alone. hahaha

Dalam buku ini ada satu part yang aku suka baca ulang ulang, tengok bawah.



Saya setuju sangat dengan apa yang ditulis.Once kita rasa nak pakai hak labuh hak longgar, mungkin ada yang mempersoalkan. Kenapa nak pakai macam ni macam tu, sebab tu kita kena kuat . Serius nampak la gemuk sikit tapi tak pelah orang tak perati tubuh kita yedak! :) Dalam buku ini jugak , ada tips /cadangan diet , dah orang cakap gemuk kan.

Tajuk  lain;
#Sabun didapur
#Penakut
#abunkberger
#Aku nak kurus
#Masyarakat sensetif
#kenapa aku susah
# Mulut cili
#Mana Cinta aku
# Road to happpiness
dan banyak lagi!! 

Ada banyak lagi kisah menarik , so apa lagi meh beli meh baca, loghat utara banyak sangat dalam buku ni , sampai kita pun terikut sama! :)


26 comments:

  1. kat uni saya ada jual, tapi saya tak terfikir pulak nak beli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe , samalah saya pun , nipun adik yang beli tapi pengisian dia best!

      Delete
  2. Assalammualaikum Yana...salam Jumaat ya..tak apa biar nampak gemuk pun(disebabkan pakaian longgar)..

    ReplyDelete
  3. ada nampak haritu kt popular tapi ambik benda lain untuk beli. hihi.

    ReplyDelete
  4. Tak kenal syazreen fazlynda nih .. nnt nk g tengok dia kat utube.

    ReplyDelete
  5. tak pernah nampak lagi buku nih....

    ReplyDelete
  6. Kenal and memang selalu tgk video dia. Dan baru tau yg dia ada tulis buku. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheeh , video dia best kan nak nak yang latest latest ni

      Delete
  7. betul
    kadang tu orgx sangkayg kita ni kecik molek j hihihi
    sbb baju longgar tu dh cover, kan..

    ReplyDelete
  8. Usah peduli apa orang kata, pakai je baju apa yang kita suka.. ehehe

    ReplyDelete
  9. Nampak mcm best buku ni yana sbb ada loghat utara i like haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana pon suka , sebab study kat perlis ritu

      Delete
  10. wow nampak menarik la Yana.. nanti nak pi carilah..

    ReplyDelete
  11. Tlg pos kat akak.... ehhhg..
    hihihi

    ReplyDelete
  12. Kalu nak pakai longgar kena size L kan.. he he he...

    ReplyDelete
  13. Mcam best, nanti nak try cari lah. Tak pernah terserempak lagi dengan buku tu setakat ni :)

    ReplyDelete