Sejenis Hobi : Ada Apa Bawah Sejadah ?

By The KehalusanKelembutan - 20:37:00

Assalamualaikum
Bismillahirahmanirahim, 


ISBN 978-967-0716-25-1

ADA APA BAWAH SEJADAH- Dr Mohd Shafie Hamzah.

Alhamdulillah, berkesempatan membaca lagi, kali ini buku yang lebih santai. Buku ini dibeli oleh adik saya direct dari penulisnya sendiri. Tahun lepas lagi saya perasan buku ini ada tapi tak terbaca, jadi bila dah lapang sikit, dari buku -buku favourite saya, saya pun bacalah.

Dalam buku ini ada 25 catatan  ringkas penuh makna. Ringkas dan padat dengan pengajaran. Catatan yang disampaikan dengan analogi penulis. Satu catatan , yang bertajuk "Ada apa bawah sejadah?"

Satu hari disebuah kampung , waktu solat subuh , masjid dipenuhi dengan lautan manusia, jemaah yang sudah biasa di masjid itu hairan kenapa ramai sangat orang pagi tu. Rupanya, ada duit bawah sejadah, makin kedepan saf makin banyak wang yang terdapat bawah sejadah tu. Penulis nak sampaikan , bahawa , "kalaulah " betul betul terjadi sekarang memang masjid akan sentiasa penuh yedak?


Itu baru satu catatan ,  selain itu antara tajuk tajuk yang terdapat dalam ni, Nikmat Setitis Hujan, Ujian Tanda KasihNya, Allah SWT Tidak Pernah MelupakanMu.



Buku ini ditulis oleh Pengarah Pusat Islam UNISZA.

Kisah Penuh ibrah buat diri yang sentiasa lupa, moga selalu ada cahaya.

  • Share:

You Might Also Like

38 comments

  1. Replies
    1. haah, bahagian adik yana yang kecil tu baca yang depan saja .. hehe

      Delete
  2. Replies
    1. InsyaAllah nanti ada kerajinan yana cerita content lagi

      Delete
  3. Tumpang copy n paste ye dik

    ReplyDelete
  4. Satu hari disebuah kampung , waktu solat subuh , masjid dipenuhi dengan lautan manusia, jemaah yang sudah biasa di masjid itu hairan kenapa ramai sangat orang pagi tu. Rupanya, ada duit bawah sejadah, makin kedepan saf makin banyak wang yang terdapat bawah sejadah tu. Penulis nak sampaikan , bahawa , "kalaulah " betul betul terjadi sekarang memang masjid akan sentiasa penuh yedak?

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum dik
    Rasa nya mmg kaknoor pun pernah teebaca kisah ni kLau tk salah himpunan kisah2 tauladan tentang ada duit bawa sejadah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam k.noor :)
      mungkin sebab DR Shafie ni ada blog rasanya

      Delete
  6. Cover cantik. Tak pernah jumpa lagi buku niih, nanti boleh try cari jugak dekat kedai buku :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cover dia memang cun , boleh tarik adik adik untuk start baca :)

      Delete
  7. Kongsi lagi ya yana...suka kak PC :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah kak PC nanti kalau ada kerajinan yang share ye.:)

      Delete
  8. Deepnya dia punya analogi tuu. Tertusuk2 baca. Tapi, memang tulah realiti yg kita kena terima.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah deep . tulah realiti , cuba try buat kat masjid hehhee

      Delete
  9. Allah.. bestnya content buku ni. deep jugak. huhu

    ReplyDelete
  10. good. good. buat book review.. nanti boleh beli

    ReplyDelete
  11. Patut ke yatt hamzah si gelar yatt sejadah?
    * x de kene mengena dengan entry

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni satu lagi, nanti penaing lagi.. tak payah fikir complicated sanagt tuh!

      Delete
  12. kah kah kah...klaau betul lah ada duit tu..solat kerana duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pun ... tapi itulah hakikat dunia sekrang

      Delete
  13. ni pun nampak macam best gak ni

    ReplyDelete
  14. Nampak menarik tajuk pon dah bolrh tarik org utk membaca .kan yana..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup , cover depan pun dah mampu tarik kita nak baca

      Delete