#Menjauh

By The KehalusanKelembutan - 22:14:00

Assalamualaikum,
Bismillahirahmanirahim,
Allahuma Soli Ala Muhammad.

Jauh. Pernah rasa jauh dari semua orang. Rasa macam kosong kan. Tapi kalau kau rasa jauh dari tuhan , kau rasa macam mana ? seribu kali rasa kosong.

Sebenarnya, bila kau tak diuji tu , kalau patut rasa something wrong sebab ujianNya itulah tanda Allah masih pandang kau, masih peduli dan kau kena ingat yang ujian tu bukan hanya rasa susah juga rasa senang. Jadi tak perlu sedih lama lama, sebab Allah dah tunjuk kasih sayangNya dah.

***
saya juga menangis, saya juga mengeluh , tapi saya tetap berusaha nak keluar dari kepompong kesedihan. Manusia ni hakikatnya bila dia diuji dia lemah, dia akan tunduk, menangis tapi  pilihan kat tangan kita , terus sedih atau bangkit .

Allah tak pernah jauh , kita yang menjauh. Sebab tu kita rasa kosong. Akurlah ujianNya akan bawa kita kembali padaNya. Nak-nak  ujian kesedihan yedak. Jangan sombong :)

Dari hamba buat hamba.   

  • Share:

You Might Also Like

37 comments

  1. Allah tak pernah jauh, tapi kitalah yang menjauh. Sangat betul.
    Saat semua kaki meninggalkan kita, Allah tetap ada bersama kita.. :')
    La tahzan.

    ReplyDelete
  2. Allah~ Allah~ Allah~ tu je mampu.. T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah kadang hanya mampu menyebut Allah je

      Delete
  3. Kadang best bila dpt ujian sbb kita tau yg Allah masih pdulikan kita :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kira macam tanda kecintaan Allah pada kita :)

      Delete
  4. kadang-kadang ada juga ruang kosong cuma perlulah mencari pengisian yang baik-baik, in shaa allah yana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah masa masa cuba kak , yana pon sdang mencari

      Delete
  5. Ujian menaiktaraf siapa kita sebenarnya..

    ReplyDelete
  6. Setiap manusia tak terlepas dari ujian... Termasuklah Uji Rashid... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihhi , betul sangat SS.. ouh eh uji rashid semestinya turut diuji

      Delete
    2. Dah nama pon uji kan... he he he..

      Delete
  7. betul tu..
    peringatan bersama tima kasih

    ReplyDelete
  8. ayat tu.... memang hashtag sentap :-(

    ReplyDelete
  9. thanks untuk peringatan, inshaallah berguna for keeping our hearts from straying too much :)

    ReplyDelete
  10. betul tu yana...kdg saya pun rasa cmtu...huhuhuh

    ReplyDelete
  11. betul, qila pun sekarang try sesangat tak lupa allah hehe.
    sometimes sedih tu perlu. takleh lah happy memanjang tak igt org lain heeee. <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah moga Allah beri kekuatan hati pada kita , dan Qila please stay strong!

      Delete
  12. betul tu.. sekecil2 ujian, Dia masih mengingati kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yana setuju zizie sekecil ujian tu boleh bawak kita pada Allah :D

      Delete
  13. Allah buat cnmtu sebab nak kita dekat dengan Dia la sebenarnya,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul itu lah caranya yang mungkin kita tak erfikir

      Delete
  14. Very very true! Paham2 sendirilah time hati kosong tu kan,.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hati kosong x pe... Jgn otak kosong... Pe pe pun air kosong kena bayo... X free... Hi hi hi...

      Delete
    2. air kosong pon masuk jugak dalam hal ni ye SS

      Delete