Friday, 4 September 2015

Teacher sangat !

Bismillahirahmanirahim, 
september dah, rasa masa dah dua minggu tak update , makin lama tinggai makin malas nak buka blog. heheh. Alhamdulillah sang Ilahi masih memberi insan ini menaip menulis dan berkongsi. Alhamdulillah. Entry sebelum ni bercerita tentang "Langkah Seterusnya". Alhamdulillah dah dua minggu being a teacher. Teacher sangat lews. Ala cikgu  anak anak syurga. Cikgu la kan. 

Dulu zaman sekolah memang dah cita cita nak jadi cikgu tapi aliran yang saya ambil seolah menidakkan tapi Allah punya jalan cantik kan. Teringat juga kawan cakap yana nanti jadi cikgu student dengar tapak kaki dah diam semua, tengok betapa garang nya kita ni. Tapi sekarang, bila muncul depan kelas, cikguuuuu!!!!! Cikgu mari doh!! hahah.

Saya jadi guru pembantu kat tadika dekat rumah saya ni, jalan kaki je. Okey kelebihan kat situ bakaq lemak. hihihi. Kena handle budak EMPAT tahun . Hang ghasa macam mana? Agak mencabar jugak la sebab mereka baru nak kenal apa itu SEKOLAH. apa itu BELAJAR kan.

Minggu pertama, rasa macam ya Allah tahan ke dengan semua ni, Alhamdulillah smooth je. Actually ada sorang budak ni, kalau tak kena cara abih la cikgu, dan saya kena handle budak setiap kali dia sampai ke pintu masuk sekolah itu.

Alhamdulillah minggu kedua makin sebati jiwa, kadang tersenyum sendiri dengan mereka ni. Yang nakal memang nakal sampai TERkeluar singa cikgu. Kejap je. hiiihiii. Yang manja pun ado. Alhamdulillah, rasa macam dah boleh handle mereka semua ni.  Untuk minggu ketiga ahad ni, saya rasa macam tak sabaq nak juga mereka, simptom apakah ni? hahaha. 

Istimewa nya jadi cikgu ni, dapat nama nama baru, cg dayana, cg adriyana, cg diana ^^,
baru faham perasaan lecturer cikgu dulu bila student duk tulih nama salah.

Jika ada yang bertanya penat ke tak kerjaya ni,
Sangat tapi saya enjoy being their teacher. :)

"Ya Allah terima kasih untuk jalan indah ini, terima kasih kerana pertemukan aku dengan anak anak syurga ni. Ya Allah moga kau permudahkan selalu urusan hamba mu ini"


Umar Syahid, Umar Rayyan, Daud Faruqi, Aideid Hafiz, Salahuddin, Akram, Aqil Asyraf, Aqil Iqbal, Aryan Zulkarnain, Adha, Hadif Bazli.

Irdina Zahraa, Ainul Ab Razak, Ainul Arifin, Dayana, Seri Maharani, Alya Aqilah, Qaisara Raudah, Amani Batrisya, Syuhada, Aimy Adni, Balqis, Iffah Maisarah.

-Terima kasih sebab ajar cg awak ni makin sabaq!


16 comments:

  1. Ngajar bdk2 paling mencabar jiwa raga..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat mencabar setiap hari ada saja akal baru diaorang ni,

      Delete
  2. Dengan anak2 yang banyak kerenah, salute cikgu2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah, kalau tak sabar, confirm awal 2 dah give up

      Delete
  3. hihi.
    bestkan
    yang pennting enjoy

    saya minta ciksu tadika xdapat. tp dpt jadi pembantu tadika pon jdi lah masa tu. seronok. layan dorang
    alhamdulillah, rezeki saya mengandung juga smsa bekerja di tadika :)

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. haah kdg dgr pelat depa semua pon dah tergelak .

      Delete
  5. Memang teringin sangat nak jadi cikgu tadika, Tapi takde rezeki lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah, Allah tahu apa yg terbaik utk kita kan :)

      Delete
  6. Awak memang seorg yang tabah ;)

    akak selalu menyinga ngn anak 2 org tu... hihihi awk memang tinggi tahap kesabarannye... tahniah buat awk ;)

    jemput join GA akak ye
    http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/09/giveaway-bb-cream-nurruls-beauty-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah semua Allah kasi kekuatan kesabaran ketabahan. InsyaAllah akan terus tabah, moga akak juga

      Delete
  7. hhiihi.. layan kepala dorg.. klu x kita yg jd stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kena faham depa ni, kalau tak nangis la cikgu

      Delete
  8. seronok jugak layan dorg ni sebenarnya ^_^
    macam kita kecik dulu2 hihi

    saya follow #180

    ReplyDelete
    Replies
    1. senyum sorang sorang bila tgk imaginasi mereka, mereka bercakap sesama mereka ^^

      Delete