Nikah

By The KehalusanKelembutan - 22:49:00

Bismillah :)

Masih syawal kan. Tinggal beberapa hari lagi kan. Sebenarnya lama dah nak share pasal ni , tak jadi sebab mood dan masa jugak. Lepas practikal hari tu kan puasa, terus deactivate fb dan bila dah nak raya baru bukak balik.

Lepas beberapa hari kita dalam bulan syawal buka fb , seorang kawan sekolah menengah update status tunang. Alhamdulillah. Selang beberapa hari , seorang lagi kawan update majlis tunang. Actually kalau nak dikata kan ramai jugak la kawan yang dah tunang , nikah pun ada, yang ada baby pun ada. Rezeki mereka. hari ni bukan fb lagi kawan degree plak tunang. ramai yang ambil kesempatan syawal ni nak buat majlis ye. end of this month insyaAllah seorang lagi kawan sekolah  nikah. Bulan sebelas pun ada. InsyaAllah. Yana kirim doa eh moga dipermudah setiap langkah insyaAllah.


Perasaan saya, ntah lah, saya tahu tahap kesediaan saya. apa yang Allah plan insyaAllah sesuai ngan kita. Saya manusia biasa , saya pernah rasa sakit, sakit yang cari sendiri. Saya sedang cuba jaga apa yang patut yang saya jaga dari dulu, air mata ini menitis mohon moga Allah selalu kuatkan hati dan iman untuk istiqamah di jalanNya. ^^



Jemput baca salah satu article saya kat blog aku islam, ini pendapat saja, datang dari hati if ada yang tak selasa cakap insyaAllah saya boleh perbaiki kan . ^^




  • Share:

You Might Also Like

2 comments