Mana Hikmah dalam Bicara

By The KehalusanKelembutan - 18:47:00

Assalamualaikum,

Bismillahirahmanirahim, terasa nak update jugak pasal ni, yelah bila dah terkena pada diri terasa nak share apa yang selama ni kita duk diam , duk kelih je dari jauh ni. Tak nak serius serius sangat cuma nak berkongsi.

Hikmah dalam bicara? mana hilangnya. Dunia yang tanpa sempadan ni lagi lah. manusia bebas je nak buat apa pun. Sempat juga dengar khutbah jumaat baru baru ni, pasal Dakwah di media sosial, apa yang menariknya disitu Khatib ada menyebut , adat tu penting .

Macam mana kamu boleh menghukum sesorang yang tidak pernah tahu salah dia, cuba bagi tahu elok elok , personal masej apa masalah pasal status, gambar ke,? tak boleh ke? Jangan lah sampai "bodoh"kan penulisan orang lain.

Mungkin Allah menguji, sabar itu indah, sudah dikata jika ada yang tersilap tegur dengan penuh hikmah . Kadang satu perkataan mampu robohkan impian manusia yang sedang berjuang tahu?

just sharing jangan marah.^^

  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. singgah sini dari segmen blogwalking kak mia..:)

    ReplyDelete
  2. skrg ni.. xde adat menyembang berlapik mcm org dlu2.. dunia skrg kn..
    blogwaliking sini

    ReplyDelete
  3. Salam blogwalking dari blog Kak Mia

    _______________________

    Jom DIY (^_^)
    http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.com/search/label/DIY

    ReplyDelete