Masih Syawal

By The KehalusanKelembutan - 06:37:00

Bismillahirahmanirahim,
 Assalamualaikum



Ermmm, lama tak menaip rasa kekok, maaf last entry bulan puasa, dan sekarang dah nak habis syawal. Jadi, dikesempatan ni, saya nak ucapakan Selamat hari raya , moga Allah terima segala amalan kita Aamiin, Masih syawal kan.

Macam biasa lah kalau masih syawal masih boleh ceritakan pasal raya. Alhamdulillah tahun ni raya family saya serba sederhana.  Saya cuti sama macam budak sekolah . Tapi nak dijadikan cerita ujian demam pulak beberapa hari sebelum raya. Projek kuih raya dengan adik adik still jalan, tapi buat sikit saja, sebab diri pun dah kuat mana. Tahun ni best , sebab saya rasa macam budak budak je pergi beraya, moment paling best , mak cik makcik tak tanya bila nak kahwin, sebenarnya tentang soalan tu tak lah kisah sangat sebab yelah mereka mungkin bercakap dalam nada bergurau kan, kita je lebih lebih take serious kan.

Satu lagi, saya tak balik kampung sebab masa tak izinkan, tapi kami dah balik sebelum puasa hari tu. Memang adat keluarga saya kami akan raya di Terengganu belah ayah dulu, buat open haouse raya kedua, raya ketiga baru balik kampung belah mak, sebab saudara belah mak tak ramai mak pun asal Terengganu jugak sebenarnya. Overall, saya suka dan bersyukur the moment, family semua berkumpul, the moment tengok jam depan rumah hahahaha. The moment of minta maaf . Perasaan yang sangat sangat bahagia. 

Rasa happy kadang kita tak mampu nak gambarkan, kita kena ada dalam situasi tu dah lalaui moment tu dan insyaAllah rasa tu akan terus hinggap dalam hati kita.

Last but not least,
Terima kasih  atas ingatan time raya hari tu, Terima kasih kiriman kad raya. Maaf tak sempat nak reply, sebab mood raya kurang hingga 1 syawal betul betul menjelma. Hehe.


stock-vector-eid-mubarak-doodle-background-idul-fitri-doodle-background-idul-fitri-festival-background-422838373.jpg (450×368)


p/s: ada banyak saya nak share, Cuma masa, masa , masa saja tak berapa nak ada, saya tak suka taip tergesa-gesa, saya suka tenang tenang je taip , doakan eh, InsyaAllah moga Allah lapangkan masa saya untuk berkongsi. 

  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. raya aina tahun ni agak kelam kabut sikit. sebb banyak urusan penting lain nak kena urus. haha. apa apa pun selamat hari raya sys. *^O^*

    ReplyDelete
  2. Assalammualaikum Yana...penghujung Syawal dah kan..pantas waktu berlalu..ok..kak PC tunggu next entry ok :)

    ReplyDelete
  3. happy eid lah cik yana... lama menyepi tuh.. hihihihih..

    ReplyDelete
  4. Akhirnyaaa muncul jugak entry baru ^^

    ReplyDelete
  5. KA pun raya tersengaja. Cik puan dapat cuti last minit. lol

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya. dah habis raya dah hari ni

    ReplyDelete
  7. Selamat hari raya yana....
    Dah habis syawal baru sempat singgah. kadang mood bw hilang entah ke mana
    bukan sombong...

    ReplyDelete
  8. masih raya lagi ek sekarang? huhuhuhuhu...cepat je dah ogos kan?

    saya mood raya hari tu pun dah kelaut...

    ReplyDelete
  9. Assalam Yana..lama sis x singah sini..sihat?

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum... hai yana lama tak masuk sini sihat ke...

    ReplyDelete