Feel Raya

By The KehalusanKelembutan - 09:41:00

Bismilah,

Hari ini katanya last puasa ye. itu maknanya ramadhan dah nak pergi , sangat sangat dah kan. Perasaan ? semestinyalah sedih . sebenarnya dan sejujurnya tahun ni punya ramdhan sangat cepat berlalu, rasa tak?

Sebenarnya, saya tak rasa macam dah nak raya, suasananya  maksud saya. tak rasa macam dah nak rasa tak bermakna tak nak sambut rasa. orang yang dah berjuang di medan temour ramadhan semestinya nak raikan kemenangan syawal kan.


Mak cakap, tahun ni sekejap sangat rasanya duk bulan ramdhan,
sepupu cakap, sayu je ramdan tahun ni ,cepat sangat


kalau diingatkan balik time kecik hari tu, feel hari raya, suasananya, lepas kita berpuasa ramdhan sangat boleh dirasai dan saya dah tak jumpa rasa tu  lagi sekarang. Apepun kita kena tetap terima hari ini last puasa. ramadhan akan pergi, tak tahu lah akan kembali kepada kita atau tidak tahun depan.


seorang mak cik dalam bas cakap,"suasana sekarang memang tak sama, tak rasa raya pun, yang jadi "perasa" hari raya tu cuma lah solat hari raya hak pagi tu je."


*mana hak dah whatapps raya tu , nanti eh balas.

Ramdhan ku mohon usah pergi :'(

  • Share:

You Might Also Like

0 comments