Tuesday, 28 April 2015

It may the last point.

Salam alaik!

dah 4 tahun berbloging  .


Sesuatu yang kita sayang adalah ujian buat kita,
Ye sayang nak delete blog walaupun dah beribu kali niat tu mai. 
tapi bila private kan blog kengkawan suruh buka boleh baca katanya. apa yang nak dibaca pun tak tahu. post yang tak bermaafat saja.
okey tak delete tapi hanya post ni saja yang ada mungkin.

Terima kasih sebab selalu sokong yana untuk menulis, dan anda tahu siapa anda.

ingat kesayangan, setiap apa yang berlaku sebab Allah nak ajar sesuatu, and  I learn a lot. 


Time heals almost everything. Yes almost everythings :)
yang penting doa sungguh sungguh tau.


Doakan Nurliyana Zulkifli jadi orang yang baik-baik,
Doakan Nurliyana Zulkifli jadi orang yang lembut lagi sopan :p
Maafkan Nurliyana Zulkifli sebab dia ni selalu buat salah.
Maafkan Nurliyana Zulkifli sebab dia tak selalu bisa membahagiakan.
Maafkan Nurliyana Zulkifli sebab dia memang tak boleh jadi orang lain selain diri dia .

Doakan dan Maafkan segalanya.



Nurliyana Zulkifli,
KehalusanKelembutan
Kampung Gong Tok Nasek,
2704205 1016PM

Thursday, 23 April 2015

how time flies

Bismillah, 


dah lima puluh empat hari praktikel, kejap je. ada hari sibuk ada hari lenggang.
thesis Alhamdulillah bergerak jugak walaupun rajin sangat nak buka laptop plus penat plus mengantuk. dipermudah dengan izinNya.

praktikel, fyp, dan hobi.

practikel balik dah petang, malam kalau tak letih sangat mengadap fyp. hobi bila nak buat.
terpaksa mencelah sebelum tidur, teringat ada yang pernah pesan nak menulis kene banyak baca buku. Baucer buku dah dapat, list buku dah beli, bacanya bila. Jawapannya sebelum tidur, macam badtimes stories lettew .

nak seribu daya , taknak sudah. Moga Allah permudahkan baki sisa waktu sebagai seorang student.


Thursday, 2 April 2015

A Happiness .





Kita selalu carikan kat mana bahagia kita. padahal bahagia tu ada je kan. ada cuba tengok dengan mata hati. dan alhamdulillah dah nampak dah bahagia tu.terima kasih Tuhan.

Tak perlu fikir benda yang bukan ditakdirkan buat kita, sebalik mendoakan sahaja takdir itu mampu membahagiakan yang lain. Kenapa perlu bahagiakan orang lain? Percayalah bahawa kamu akan bertemu bahagia bila kamu mendoakan kebahagian orang lain.


Cubalah.
bila mana insan yang kamu doakan itu bahagia, sebenarnya kamu pasti tersenyum bahagia disitu. ya bahagia dengan kasih sayang yang Maha Mendengar.

dan,
doa dipanjat, moga dipemudah segalanya , agar langkah ini makin maju serta tersenyuum lantas hati berkata, terima kasih ya Rabb atas bahagia itu jua ini.