Monday, 27 March 2017

TAK RAJIN 😔

Bismillahirahmanirahim,
Assalamualaikum.

😔

Ehem, semangat masih tersisa ni, kiranya baiklah saya cuba tulis sesuatu dekat blog ni kan. Malam ni saya nak cerita pasal malas. Tak nak cerita pasal orang lain la, cerita pasal diri sendiri. Bila kita cerita tentang kita, kita akan tulis sepenuh hati yedak.

Sudah, kembali ke agenda asal. Nak tanya kalian yang sedang baca enrty saya ni, pernah tak korang rasa malas yang amat. Semua orang pernah rasa malas, ka ada yang tak pernah malas, rajin sepanjang masa, ada , tahniah anda memang terbaik!

Malas yang saya nak cerita ni bukan malas biasa, malas yang semua benda buat semua tak jadi. tak ada semangat , buat sesuatu tu ikut flow je.  Malas nak fikir.

Selama saya tak berada disini, itulah masalah saya. Saya rasa macam biar lah , nantilah, esok lah. Jadi nak tangguh semua benda.Sampai satu tahap saya rasa , dah kenapa dengan saya ni. Macam saya yang dulu, yang ada masa di maya di realiti. Saya rindu diri saya yang pandai arrange masa, pandai ke?

Sampai satu tahap, saaap! Allah detikkan kat hati, datanglah rasa, kenapa dengan saya ni. Sampai bila nak ikut hati, sampai bila nak biar diri ni ikut flow konon-kononnya kan. Allah itu Maha Baik, Dia akan bawa kita balik ke jaan yang benar, cuma akhirnya kitalah yang pilih, nak terus macam tu atau nak bangun dah terus semangat!. Doakan seorang liyana tau!.






* Entry ditaip sebelum  laptop problem, sehari lepas up entry sebelum ni, tapi itulah sekarang baru nak publish !

Monday, 13 March 2017

Rearrange

Bismillahirahmanirahim,
Assalamulaikum.

Alhamdulillah. Setelah bertangguh dan tangguh , akhirnya Allah izinkan juga. Terima kasih buat yang masih setia disini walaupun saya tak update sikit pun. Saya tak kemana pun, cuma sedikit keletihan yang menyebabkan kemalasan. Saya nak kembali secara berperingkat. Nanti nanti saya singgah lah mana mana blog, kadang saya ada je jenguk ikut phone cuma tak tinggalkan komen.


Kenapa tajuk 'rearrange', sebab saya rasa untuk 2 bulan pertama 2017 , saya rasa masih tunggang-langgang semuanya. Doakan saya, moga-moga saya masih diberi ruang untuk menulis dan memberi inspirasi ewah. Kalau tidak inspirasi sedikit sentuhan pun cukuplah, moga jadi ladang pahala buat saya nanti . Doakan. Jumpa lagi!